Оприлюднено проєкт технічного завдання на розроблення проєкту зміни будівельних норм

Щасливий той, хто щасливий у себе вдома.

Оприлюднено проєкт технічного завдання на розроблення проєкту зміни будівельних норм
17 Серпня 2021

Заступниця Міністра розвитку громад та територій Наталія Козловська повідомила про оприлюднення проєкту технічного завдання на розроблення проєкту зміни будівельних норм, які встановлюють вимоги щодо надійності та конструктивної безпеки будівель та споруд.

«Одним із завдань зміни є встановлення загальних вимог щодо чисельного моделювання як елементів будівлі, так і будівель в цілому. Наразі, цей інструмент, широко застосовують у проєктуванні. Він дає можливість повною мірою врахувати складну специфіку роботи об’єкта – дію зовнішніх навантажень, нерівномірних деформацій ґрунтової основи, температурних та технологічних впливів тощо. Окрім того, такий підхід дає можливість спрогнозувати поведінку будівель і споруд при аварійних ситуаціях, а відтак вжити заходів щодо підвищення надійності та безпеки об’єктів будівництва», – зазначила заступниця Міністра.

Варто зазначити, що Кабінет Міністрів України затвердив розроблену Мінрегіоном Концепцію впровадження технологій будівельного інформаційного моделювання (ВІМ-технологій) в Україні, а також план заходів з її реалізації.

Нагадаємо, раніше Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов повідомив, що законопроєкт щодо комплексної реконструкції кварталів застарілого житла містить низку нововведень, які дозволять запустити процес оновлення житлового фонду в Україні.

Джерело: Мінрегіон