Уряд спростив порядок оновлення будівельних норм на час дії воєнного стану

Щасливий той, хто щасливий у себе вдома.

Уряд спростив порядок оновлення будівельних норм на час дії воєнного стану
23 Травня 2022
Кабмін ухвалив рішення, яке дозволить в умовах воєнного стану оперативно розробляти будівельні норми та вносити зміни до них.

Відповідну постанову ухвалено на засіданні уряду 3 травня, повідомляє Укрінформ з посиланням на  Міністерство розвитку громад та територій.

Рішення Кабміну про спрощений порядок розроблення, затвердження, реєстрації, внесення змін до Державних будівельних норм та визнання їх такими, що втратили чинність, діятиме на час воєнного стану.

За словами міністра розвитку громад та територій України Олексія Чернишова, ухвалене рішення "сприятиме будівництву критично важливих об’єктів, зокрема необхідних для підвищення обороноздатності держави, а також будівель для постійного та тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб та об’єктів промисловості, які переміщуються з територій воєнних дій».

Постанова передбачає, що на період дії воєнного стану та протягом наступних 90 календарних днів розроблення, затвердження, реєстрація, внесення змін до ДБН та визнання їх такими, що втратили чинність, може здійснюватися у спрощеному порядку за рішенням Мінрегіону або іншого центрального органу виконавчої влади, до повноважень якого належать питання нормування у будівництві.