Вже 41 ВНЗ України має право сертифікувати енергаудиторів. На сьогоднішній день сертифіковано понад 500, але для України таких фахівців потрібно понад 5 000.

Щасливий той, хто щасливий у себе вдома.

15 Травня 2019


Вже 41 ВНЗ України має право сертифікувати енергаудиторів. На сьогоднішній день сертифіковано понад 500, але скажу відверто, для України таких фахівців потрібно понад 5 000. Про це у прямому ефірі 5 каналу, у програмі «Інформаційний вечір» наголосив Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко.

«Сьогодні в Україні відкривається величезний ринок, котрий має потребу в енергоаудиторах. Це не тільки 160 тисяч багатоповерхівок, це ще й 7,5 мільйонів приватних домогосподарств, які з часом теж будуть рухатися у напрямку модернізації. Тому людина, яка має базову інженерну освіту, може отримати додаткову підготовку в акредитованих ВНЗ, які за скороченим курсом готують енергоаудиторів», – зазначив Геннадій Зубко.

Нагадаємо, Проект з підготовки енергоаудиторів на базі ВНЗ впроваджується за підтримки Уряду Німеччини та GIZ. Програма співпраці передбачає розробку спеціалістами GIZ програми тренінгів для підготовки енергоаудиторів, проведення тренінгів для викладачів-енергоаудиторів і представників університетів (до 3 викладачів-енергоаудиторів з кожного ВНЗ, у яких створено комісії з атестації енергоаудиторів). У подальшому викладачі-енергоаудитори, які закінчили тренінги GIZ, на базі університетів впроваджують аналогічні тренінги за підтримки GIZ.

 

Прес-служба Віце-прем’єр-міністра України