Мінрегіон продовжує роботу над цифровізацією будівельного сектору

Щасливий той, хто щасливий у себе вдома.

Мінрегіон продовжує роботу над цифровізацією будівельного сектору
6 Вересня 2021

Мінрегіон працює над оцифруванням текстів державних будівельних норм. Відтак, користування нормативними актами технічного характеру стане більш доступним та зручним, про що повідомила заступниця Міністра розвитку громад та територій Наталія Козловська.

«Переведення державних будівельних норм у цифру вже давно на часі.  Цьогоріч Мінрегіону вдалось знайти підтримку з боку постійного надійного партнера у впровадженні реформ в Україні – Німецького товариства міжнародного співробітництва (GIZ). Завдяки їхній фінансовій допомозі ми зможемо оцифрувати сотні таких документів. Йдеться про понад 160 документів (близько 10 тисяч сторінок) з урахуванням відповідних змін та поправок. Крім того, важливою є коректна верифікація оцифрованих документів. Тому продовжуємо активно працювати над цифровізацією, прозорістю та доступністю послуг у містобудівній галузі», – зазначила Наталія Козловська.

Так, для громадськості та фахівців у будівельній сфері будуть створені зручні умови для користування цифровими контрольними примірниками державних будівельних норм. Також будуть доступні актуалізовані версії текстів будівельних норм, з урахуванням раніше внесених змін. Це значно спростить практичне користування такими документами і покращить їх візуальне сприйняття.

Джерело: Мінрегіон