Науковці створили нано-вікно, яке накопичуватиме і зберігатиме сонячну енергію за допомогою магнітної рідини

Щасливий той, хто щасливий у себе вдома.

Науковці створили нано-вікно, яке накопичуватиме і зберігатиме сонячну енергію за допомогою магнітної рідини
26 Жовтня 2017

Науковці німецького Університету Фрідріха Шиллера у Йені створили нано-вікно. Воно накопичуватиме і зберігатиме довгий час сонячну енергію за допомогою магнітної рідини. Про це дослідники йдеться на сайті закладу.

Магнітна рідина має у складі частинки матеріалів, що насичені залізом. Магнітне поле завантажуватиме або розвантажуватиме ці частинки заліза, регулюючи рівень накопичення сонячної енергії. Контролювати процес можна натиском лише однієї кнопки.

Вікно змінюватиме свій колір щодо обраного рівня — від світло-сірого до чорного. Також фасад вікна зберігатиме отриману сонячну енергію, адже магнітна рідина є теплоносієм. Енергію надалі можна використовувати для системи кондиціювання повітря, освітлення приміщення та підігріву води.

За принципом дії нано-вікно схоже до сонячної батареї, тому не потребує додаткового забезпечення струмом. У такий спосіб споживання електроенергії зменшиться. Розробники кажуть, 40% електроенергії ЄС витрачається на опалення, охолодження, кондиціювання повітря та освітлення будівель. Також це посприяє захисту від кліматичних змін на планеті, що виникли внаслідок великого споживання електроенергії.

У продажу вікна з'являться вже у цьому році.

А на цьому відео ви можете побачити, як виглядає магнітна рідина.

Джерело: ua.newwest.media