Підрив Каховської ГЕС: уряд виділяє ще 7 мільярдів на продовження будівництва водогону

Щасливий той, хто щасливий у себе вдома.

Підрив Каховської ГЕС: уряд виділяє ще 7 мільярдів на продовження будівництва водогону
22 Серпня 2023

Кабінет міністрів ухвалив рішення про виділення додатково ще 7 млрд грн для продовження будівництва водогону, який дасть змогу забезпечити водою мешканців, які постраждали внаслідок підриву росіянами дамби Каховської ГЕС. Про це Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль сказав на засіданні уряду.

«Почала працювати перша нитка водогону на ділянці Інгулець – Кряжеве. Вона забезпечить водою 25% населення Кривого Рогу. Виконали роботи за рекордно короткі строки – 76 днів від часу підриву станції. Дякую всім, хто долучився до реалізації проєкту. На прокладання трьох ланок водогонів загальною протяжністю понад 144 км уряд першочергово виділив 1,5 млрд грн. Сьогодні ухвалюємо рішення про виділення додатково ще 7 млрд грн для продовження робіт. Працюємо далі, щоб до зими всі мешканці постраждалих міст мали доступ до води», - зазначив Шмигаль.

За його словами, влада паралельно з модернізацією країни продовжує її швидку відбудову. Зокрема, долає наслідки російського теракту на Каховській ГЕС. І вже є важливі результати.

Як повідомляв Укрінформ, уночі 6 червня російські загарбники підірвали греблю Каховської ГЕС, спричинивши масштабне затоплення. «Велика вода» затопила низку населених пунктів Херсонської області. Від підтоплення постраждали також території Миколаївської області.

Джерело: Укрінформ